İSTANBUL / KADIKÖY - İstanbul Anadolu Lisesi

OKULUMUZU TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİMİZE

LGS Sınav sonucuna göre okulumuzu tercih edecek öğrencilerimize;

1.       En yüksek puanla okulumuza yerleşecek olan öğrencimiz Uluslararası projeler ile ödüllendirilecektir.

2.      Sadece Türkiye şartlarında değil Dünya standartlarında öğrenci yetiştirmekteyiz.

3.      Okulumuz 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 0.84 – 5,28 aralığında 150 öğrenci almıştır.

4.      Okulumuzda İNGİLİZCE (4 Şube) ve ALMANCA (1 Şube) hazırlık + 4 yıl eğitim vererek toplam 5 yıl eğitim verilmektedir.

5.      Kontenjanımız İngilizce Hazırlık (4 Şube) 120 öğrenci  + Almanca Hazırlık (1 Şube) 30 öğrenci olmak üzere toplam 150 öğrencidir.

6.      Eylül ayında Hazırlık atlama sınavı yapılacaktır.

7.      İngilizce seviye sınavı yapılıp öğrencilerin genel durumuna bakılarak sınıflar oluşturulacaktır.

8.      Toefl- PTE akedemic sınavlarına hazırlık kursları yapmaktayız.

9.    Okulumuzda eğitim sistemi tamamen öğrenci merkezlidir. Öğrenci dostu bir okuluz.

10.  Uzman idareci ve öğretmenlerden oluşan kadromuz öğrencilerin istek ve ihtiyaçlarına göre onlarla birebir ilgilenerek çözüm üretmektedir.

11.  Okulumuzda tatil dönemlerinde isteğe bağlı olarak öğrencilere İngiltere ve Malta dil okulunda kamp imkânı sağlanmaktadır. Ayrıca Yurtdışı eğitim danışmanlığı faaliyetleri yürütülmektedir.

12.  Okulumuzda düzenli kurs programları uygulanmakta olup ideal eğitim sistemi oluşturulmuş, eğitimin niteliği yükseltilmiş bu nedenle dershanelere ihtiyaç kalmamıştır.

13.  9. Sınıfta başlayan üniversiteye hazırlık yolculuğuna öğrencilerimizi sağlıklı bir şekilde hazırlamak için 11. sınıftan itibaren okulumuzda destekleme ve yetiştirme kursları 2 yıl boyunca düzenli bir şekilde yapılmaktadır. 12. Sınıfa geçen öğrencilerimizle TYT ve AYT için sınav odaklı kurslar düzenlenmekte, okul çapında düzenli denemeler yapılmakta, ihtiyaca uygun birebir çalışmalar düzenlenmektedir.

14.  Yıl boyunca ara sınıflara sık sık deneme sınavları yapılmaktadır.

15.  Hem akademik, hem de sosyal aktivitelerle öğrencilerimizin gelişimine önemli derecede katkı sağlayan birimlerimiz;

Fizik, Kimya, Biyoloji laboratuvarları, Bilişim ve Tekonoloji sınıfı, Modern okul kütüphanesi, Tam teşekküllü müzik sınıfı, Görsel sanatlar atölyesi, Tiyatro ve Konferans salonu, Masa Tenisi salonu Jimnastik salonu, Fitness Salonu, Kantin, Yemekhane bulunmaktadır.

16.  Bilim ve teknolojiye önem veren okulumuz her yıl CERN'e bilim ve kültür gezisi düzenlemektedir.

17.  Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı çalışmaları, Harezmî eğitim modeli gibi birçok ulusal ve uluslararası projeler yapılmaktadır.

Öncü Kadıköy'de Önceliğimiz Öğrencilerimiz Projeleri,

Öğretmeniyle Güzel İstanbul Projesi

İstanbul'u Okuyorum Projesi

Fuat Sezgin'in İzinde Projesi

Veli akademileri,

Umudum öğretmenim projesi gibi projelere aktif bir şekilde dahil olmaktadır.

18.  Uluslararası projelerimiz devam etmektedir. Ayrıca yeni proje başvurularımız da bulunmaktadır.

19. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında okulumuz eTwinning kalite etiketi almıştır.

20. Okulumu Girişimcilik kulübü tarafından İAL Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi yapılmaktadır.

21. Okulumu İnovasyon kulübü tarafından İAL İnovasyon Zirvesi yapılmaktadır.

22. Okulumuz Beyaz Bayrak, Temiz Okul ve Okul Sağlığı sertifikalarına sahip olup, okulda sağlığın korunması, dengeli beslenme, hijyen kuralları, düzenli spor gibi eğitim faaliyetleri sürdürmektedir.

23.  Öğrencilerimizin özgüvenini artırmak, onları araştırmaya, düşünmeye ve ortak çalışmaya yönlendirmek amacıyla kurulan Münazara kulübümüz aktif olarak çalışmalar yapmaktadır. İl geneli Münazara turnuvaları yapılmaktadır.

24.  Okulumuzda  İAL okul müzik kulübü bulunmaktadır. Bu kulüp birçok etkinlik ve festivalde görev almaktadır.

25.  Okulumuzda basketbol, futbol, voleybol takımları bulunmaktadır. 2022-2023 / 2023 - 2024 eğitim öğretim yıllarında Erkek Voleybol takımımız ilçe birincisi, Kız takımımız ise ilçe 2. si olmuştur.

26.  Sosyal yardımlaşma projelerine önem ve öncelik veren okulumuz;  Kardeş okul projesi kapsamında ülkemizin çeşitli yerlerine kılık kıyafet yardımı yapmakta, engelli öğrencileri hayatın içine katmak için onlarla ortak müzik, resim, spor projelerinde, görme engelliler için kitap okuma faaliyetlerinde yer almaktadır.

27.  Okul kıyafeti uygulaması zorunludur.

28.  Okulumuz içindeki aidiyet duygusunun hayat boyu sürmesini ve devamını sağlamak amacıyla öğrencilerimizi ve mezunlarımızı tanıştırıp kaynaştırmak için düzenli etkinlikler yapılmaktadır.

Yayın: 30.06.2022 - Güncelleme: 03.07.2024 08:52 - Görüntülenme: 6965