İstanbul Anadolu Lisesi

BOSTANCI MAH. KOCAYOL CAD. NO 32 KADIKÖY / İSTANBUL
Vizyon
Kendini geliştiren, yenileyen, sorgulayan, değerlendiren, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, çağın gereklerini kavramış, bilimde ve sanatta mükemmeli hedefleyen, özgüveni yüksek, hür düşünce anlayışını benimsemiş, yaşadığı toplumun milli ve manevi değerlerine bağlı/saygılı, onurlu bir nesil yetiştiren kurum olmak.
Misyon
Milli Eğitim´in temel amaçları doğrultusunda; İSTANBUL ANADOLU LİSESİ: Bütün çalışanların, öğrencilerin, velilerin ve çevrenin görüşlerine saygı duymak ve ilgilenmek, ilimizde Anadolu Liseleri arasında eğitim – öğretim alanında önde gelmek, çağın gereksinimlerine yanıt vermek, başarılı kişileri teşvik etmek, "BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN" bilincini kurumda yaygınlaştırmak, sürekli öğrenmeyi, araştırmayı, yorumlamayı ve düşünmeyi yaşam tarzı haline getiren milli ve manevi değere saygılı, bireyler yetiştirmek, Atatürk İlke ve Devrimlerine, TC Anayasası´na ve Demokrasiye uygun olarak haklarını kullanabilme görevini yapabilme ve sorumluluklarını yüklenebilme bilincini kazandırmak için vardır.
İngilizce / Almanca
Ulaşım
Kadıköy sahilden Kadıköy/Tavşantepe metrosu ile Bostancı istasyonu 3. çıkıştan çıkılarak yaklaşık 450 mt yürüyerek ulaşılabilir. Okulumuzun hem E5 karayolu hem münibüs caddesine yakın olması sebebiyle ulaşımı oldukça kolaydır
Yoğunluk durumuna göre servis güzergahı düzenlenebilir.
Okulumuz Kadıköy Bostancı mahallesinde yer almaktadır.
Okulumuz il merkezine 28 km ilçe merkezine 6 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
2021/2022 Eğitim Öğretim yılı itibariyle İngilizce Hazırlık eğitimine başlayarak Eğitim Öğretim 1+4 olarak devam etmektedir
Basketbol, Futbol, Voleybol, Badminton, Tenis, Masa Tenisi
4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI